Na današnjoj sjednici nastavničkog vijeća Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu donesena je odluka koja kaže da studenti koji na predavanja dolaze u odijelima i studentice koje na predavanjima nose poslovne suknje i košulje ne moraju izlaziti na ispite, te će im isti biti priznati kao da su položeni na redovnom roku.

Kako je za naš portal izjavio dekan fakulteta, vrlo je bitno za razumjeti da mlade osobe koje od prve godine ulažu u svoj izgled svakako planiraju biti advokati, a dobro oblačenje je više od pola posla.

“Znate kako, ono si što nosiš, a ja kad vidim da mi na predavanja djeca dolaze u izderanim farmerkama i pocijepanim majicama tačno mogu da zaključim ko ima budućnost u pravu, a ko ne. Nije fakultet vrijeme da se istražuju stilovi, pogotovo ne na Pravu. Bitno je odmah isisati svu boju iz života i slikati se za Instagram. Na kraju krajeva, ako dobro izgledate, a nemate pojma o ispitnoj materiji veća je šansa da položite. Da ne govorim o tome da su one osobe koje imaju love da se oblače ovako na fakultetu obično sinovi i kćeri bitnih sarajevskih pravničkih faca pa će njima biti sređeno lakše polaganje svakako”, izjavio je za naš portal profesor koji nije želio da bude imenovan.

“Ma bježi ba, meni se okrene stomak kad vidim kakvi oni dolaze na predavanja. Šatro imaš devetnaest godina i ako izgledaš kao baba od šesto godina znaš pravo. Jebote, ja kad spremam ispit izgledam koda me poplava izbacila u osam ujutru, a one se stignu upicanjeni i kao učile su noć prije. Ma nek ih puštaju, ono svakako to rade, ovako ili onako” rekla je Amela Rim, studentica treće godine Prava.