Sarajevski univerzitet danas je objavio da su radovi na modernoj biblioteci koja bi se uskoro trebala otvoriti u Kampusu UNSA u završnoj fazi. Ova vijest nije obradovala baš sve studente. Kako bi spriječili otvaranje biblioteka i pokušali otvoriti nešto kudi kamo korisnije studenti su pokrenuli inicijativu da se na mjestu biblioteke otvori nargila bar.

“Stvarno je velika sramota ovo što nam rade. Mi se ovdje nemamo gdje zabaviti. Nakon osamnaest godina terora kod kuće napokon dolazim u Sarajevo koje je za sve nas iz manjih mjesta obećani grad. Sada hoću da ludujem, izlazim i hodam, a fakultet mi nije ni u malom mozgu. Par dana prije nego što sam se trebao početi pakovati oni objave da otvaraju biblioteku. Kome to još treba posebno u Kampusu. Vidim da ni ostalim studentima to nije baš drago pa smo zbog toga pokrenuli inicijativu da se umjesto biblioteke tu otvori nargila bar”, rekao je Kenan Divljak, budući student iz Olova.

Studenti su se složili da u nargila baru koji bi se otvorio nam mjestu planiranom za biblioteku sve bude dekorisano u tom stilu.

“Neka oni stavite knjižurine po zidovima i šta je znam šta sve po tim bibliotekama ima. Međutim, da to ne bude biblioteke ustvari već nargila bar. Da se unutra imaju uzeti nargile, razna alkoholna i bezalkoholna pića, a ne bi bilo loše da postave i neku binu na koju će povremeno dovoditi i ove popularne izvođače sa estrade. Mislim da je to najviše na što možemo pristati u ovom trenutku”, dodao je mladi Divljak.