Studenti i studentice Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu od ove akademske godine imat će, u sklopu obavezne literature, polaganje i gradiva iz predmeta “Uvod u anatomiju”, a čiji sadržaj će se ogledati u detaljnom propitivanju studenata o radnji i glavnim akterima. Sa dekanesom ovog fakulteta smo razgovarali o svim razlozima zbog kojih je ovaj fakultet donio predmetnu odluku o uključivanju gradiva iz ove serije u kurikulum prve godine fakulteta.

“Naši dragi studenti i budući akademski građani i doktori ovog društva moraju biti upoznati sa svim situacijama koje život može da donese i moraju se znati boriti s istim. Serija Uvod u anatomiju na odličan način prikazuju mnogobrojne stvari kroz koje ljekari prolaze tokom svoje dugogodišnje prakse u okviru raznoraznih situacija i kontakata s mnogobrojnim pacijentima, ali i kolegama. Smatramo da svaki student mora imati bar minimalno znanje za šesticu iz ove serije i to ćemo zaista zahtijevati od njih. Seriju će svi moći gledati od prve sezone u okviru redovnih časova koje održavamo putem Zoom aplikacije, a nakon odgledanih epizoda razgovarat ćemo u grupama o viđenom. Ostale sezone naši studenti mogu pronaći na TV-u ili u okviru nekih internetskih stranica koje su besplatne sigurno samo ako se dovoljno potrude da ih pronađu” – izjavila je za naš portal dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu, Prof. dr. Jasmina Selimović.

Studenti su s oduševljenjem primili ovu vijest spremni da već od januara polažu ispitno gradivo, jer mnogi od njih, po sopstvenom priznanju, su i upisali Medicinu zbog gledanja ove serije.