Na email adresu direktora firme “Marketing i to” došla je e-poruka studenta iz Sarajeva koji je u svom upitu tražio sastanak sa direktorom i razgovor o njegovim iskustvima u sektoru marketinga. To što je student bio proaktivan i zanimao se za svoju budućnost nije šokiralo direktora, ono što je istinski potreslo gospodina marketing stručnjaka jeste činjenica da je dotični momak, pošiljaoc maila, ispoštovao pravila slanja maila.

Student je mail započeo pozdravom, u prvom dijelu je objasnio ko je i šta želi od direktora, te se zahvalio i ostavio svoje kontakt podatke u dnu maila. Također, stavio je naziv u subject i mail adresa mu je glasila IME.PREZIME@gmail.com.

“U svojih 10 godina direktorovanja nisam doživio ovako nešto. Čuj da neko, još student, poznaje kako se piše mail i kakav treba da bude? Navikao sam na raznoraznu drskost, ali ovakvo prosipanje pameti i mudrosti još nisam vidio. Treba da ga bude stid. Današnji mladi, kakvo nepoštovanje”, za naš portal je izjavio direktor.

Student nije želio da daje izjavu, ali je kratko neformalno prokomentarisao da nije znao da se cijeni neznanje i da ovakvu grešku više nikad neće ponoviti.