Armin S., student komunikologije na FPN u Sarajevu, kaže da do uvođenja mjera uzbune uopšte nije znao da se tramvaji u glavnom gradu plaćaju. Iako u Sarajevu boravi tokom studija, već pet godina, plaćanje tramvaja mu je novo saznanje.

Podsjećamo, Vlada Kantona Sarajevo uvela je od 25. 12. 2016. mjere uzbune zvog povećane koncentracije čestične tvari PM10. Ovim potezom je uveden sistem par-nepar za privatna vozila stanovnika i posjetilaca grada te besplatan prevoz u tramvajima GRAS-a.

“Godinama se već vozim tramvajima GRAS-a, obično sa kolegama. Nisam se nikada previše zanimao za sistem javnog prevoza, jedino što sam znao je da se iz tramvaja mora izaći kada se pojave one ‘reve’.” izjavio je student za naš portal. Dodao je još kako je bio šokiran nakon što je sinoć pročitao vijest o uvođenju besplatnog prevoza, za koji je on mislio da je oduvijek postojao.

Ovaj propust u odnosima sa javnošću iz GRAS-a nisu htjeli komentarisati. Za vrijeme pisanja ovog teksta još nije bilo jasno kako Armin S. još nikada nije platio kaznenu kartu.