Gusta magla i smog okarakterisani su kao jedan od najvećih problema građana naše zemlje u zimskom periodu. Mnogi građani se žale na respiratorne probleme izazvane upravo gustom maglom. Međutim, grupa stručnjaka iz Vareša objavila je zanimljivo istraživanje. Usprkos svemu oni su u ovom problemu uspjeli naći i neke benefite koje građani BiH mogu iskoristiti.

“Naš narod je takav da se voli puno žaliti. Davno je naša ministrica Turković rekla da su razmaženi. Nama je jasno da gusta magla izaziva mnoge probleme posebno kod respiratornih bolesnika, ali ima tu i dosta pozitivnih stvari. Mi smo skontali da je ova magla idealna za izbjegavanje rodbine na cesti. Ovaj benefit je u našem društvu i više nego potreban i olakšat će svakodnevni život građanima. Mislim da smo ne pragu velikog otkrića koje će promijeniti naše živote iz korijena”, rekao je Armin Vidokrug, šef tima istraživača.

Gospodin Vidokrug objasnio je i na koji način građani naše zemlje mogu iskoristiti gustu maglu za izbjegavanje rodbine na cesti.

“U idealnoj situaciji kada je fino vrijeme vi vidite neku dosadnu tetku na cesti nemate gdje pobjeći. Pozdravite se i onda počinju ona neugodna pitanja kao na primjer: kad ćeš se ženiti? Što malo ne dođeš? Kao i prčiš li šta? Međutim, sve to možete izbjeći uz pomoć guste magle jer je vidno polje samo nekoliko metara i lako se možete izgubiti u toj magli i izbjeći rodbini i sva ova gore navedena neugodna pitanja”, dodao je gospodin Vidokrug.

Nakon ove izjave građani BiH masovno su počeli koristiti benefite guste magle prema uputama gospodina Vidokruga.