Ervin Zukanović, igrač koji je trenutno u najlošijoj formi u reprezentaciji, konačno će dobiti adekvatnu zamjenu na terenu. Dušan Bajević, kormilar naše reprezentacije je danas objavio vijest u kojoj je predstavio plan za posljednju šansu u utakmici protiv Sjeverne Irske.

“Svjesni smo problema koje imamo u reprezentaciji, te naglih promjena selektora u pola kvalifikacija, što se itekako odražava na igrače i kvalitet igre. Odbrana nam je definitivno najslabija karika u igri a posebno Ervin Zukanović, koji ruku na srce je generalno dobar igrač, ali u posljednjih nekoliko utakmica se ne može prepoznati njegov kvalitet. Nažalost nemamo više vremena za gubljenje te moramo igrati na sigurno. Ne možemo se uzdati u njega da će proraditi u trenutku i odigrati odbranu fantastično. Moramo poduzeti radikalne mjere, pa možda čak i na štetu zdravlja naše reprezentacije, sve u korist dobrog rezultata za naš tim”, rekao je selektor Bajović.

Umjesto Zukanovića, na njegovoj poziciji će igrati koronavirus, koja je neprobojna u odbrani, te će adekvatno čuvati našu mrežu i golmana.

“Korona bi trebala igrati ključnu liniju u odbrani, te bi po potrebi trčala i na ostale odbrambene pozicije ukoliko neprijatelj pređe igrače. Ona ima zadatak da odmah protivničke igrače ukida s nogu, te da ih imobiliše za barem narednih šest mjeseci. Moramo se koristiti svim sredstvima kako bi obezbijedili pobjednički rezultat, jer nam je to jedina šansa kako bi osigurali sebi barem neke šanse za dalje takmičenje. Nije bitno što je virus u pitanju, a ne čovjek, bitno je braniti svoju mrežu i pokušati ostvariti neki rezultat. Također je dobro što neće biti navijača, da ne pada koncentracija igračima a i da Koronu trema ne pokosi”, dodao je selektor Bajović.

Ostali igrači našeg tima će proći specijalnu vrstu treninga, gdje će primiti vakcine te vježbati kako da dugo trče i igraju sa zaštitnim maskama.