Ministar vanjskih poslova naše zemlje, Elmedin Konaković koristi svaku priliku da pohvali svoj rad i djelovanje po svijetu. Međutim, danas je došla službena molba od stranih delegacija u kojoj mole gospodina Konakovića da na sastancima manje kuka.

“Mi stvarno svi volimo BiH i poštujemo njene građane, ali stvarno ne možemo više da trpimo gospodina Konakovića i njegovo kukanje. Svaki put kada se vidi sa bilo kim od nas on samo kuka. Govori kako je teško u BiH, kuka na Dodika i traži od nas pomoć. Mi volimo nekad i malo neformalno pričati, ali toga kod njega nema jer samo kuka. Mi ga ovim putem molimo da to prestane raditi jer to ne možemo više izdržati. Stvarno nam ide na živce. Uradit ćemo sve što hoćete od nas samo neka on prestane kukati” poručili su iz delegacije NATO-a.

Gospodin Konaković ni ovu priliku nije propustio da pohvali svoj rad koji je kako kaže uradio plodom.

“Ja kada sam došao na ovu poziciju imao sam jasnu taktiku kako od stranaca izvući ono najbolje. Bio sam im dosadan, smarao sam ih i kukao na sva zvona što je na kraju i urodilo plodom. Rekli su da će uraditi sve što želimo samo da ja prestanem kukati i to mi je dovoljan dokaz da sam sve radio kako treba. Ja sam najbolji ministar vanjskih poslova koje je BiH ikad imala i jako mi je drago zbog toga. Tražit ćemo od stranaca ulazak u EU do kraja godine kao i još neke sitnice ako žele da prestanem kukati”, rekao je Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova BiH.