Najavljeni koncert svjetski poznatog benda Rolling Stones u Sarajevo, koji se trebao održati 10. avgusta 2017. godine na Bjelašnici, je otkazan. Kako navode iz produkcije, članovi benda su otkazali koncert zbog infrastrukturnih razloga i logističkih predispozicija u gradu Sarajevu.

Planirano je da spavaju u nekom od hotela u centru grada, ali zbog kvaliteta hotela koji su najbolji baš tamo. Međutim, kako kažu iz produkcije, komplikovana lista zahtjeva ovog benda je učinila svoje i njoj se nije moglo odgovoriti, te je iz tog razloga koncert otkazan.

Naime, ono što su iz benda zahtijevali jeste da hotel bude u centru grada, te da imaju tuš poslije nastupa na šta su iz produkcije rekli da je malo previše postavljati toliko visoke standarde, jer ipak je Sarajevo nedavno izašlo iz rata.

“Pazite, hoće hotel u centru i hoće da se tuširaju poslije koncerta. Koncert bi počeo nekad oko 10 sati, a završio bi oko ponoći. Znači da bi oni željeli da se tuširaju tamo negdje oko jedan poslije ponoći. Jesu Rolling Stonesi, ali ne mogu tražiti nemoguće od nas. Mi nismo željeli pristati na to, jer šta bi onda sljedeće bilo? Da traže da se provozaju tramvajem koji će biti tu u tačno vrijeme? Ma hajte molim vas! Eto ne moraju svirati oni, doći će Aca Lukas fino u septembru, pa kome je do rock ‘n’ rolla neka ide u Zetru”, rekao je Amir Razglas, direktor produkucije Sarajevski rif.

Ovaj slučaj su komentarisali i iz benda sa objašnjenjem zašto im je to baš toliko bitno.

“Ma krenuli smo mi s kokainima nekim opasnim, egzotičnim voćem, letovima iznad grada i tim stvarima, ali kad smo kontaktirali produkciju shvatili smo da od tog nema ništa. Međutim, hajde kažem Micku, nema veze odsviraćemo, eto i Bono je dolazio nešto i Dickinson, gađali su ih neki ljudi granatama, pa da bude malo kao i humanitarno i tako to, ali smo onda saznali da je tu još neki oblik rata i nije nam sigurno, jer smo saznali da se ne možemo okupati poslije koncerta. Tad smo otkazali”, rekao je Keith Richards.

Iz produkcije kažu kako su ponudili razne alternative u vidu velikog pakovanja vlažnih maramica za svakog člana benda i prateću ekipu, gajbu vode velikih flaša, ali i kanistere od 20 litara, mada bi u tom slučaju članovi benda morali pomagati jedan drugom, međutim ovi prijedlozi su odbijeni.