Film koji se trenutno snima o životu Ante Gotovine, hrvatskoga generala i junaka nacije, naišao je na probleme sa statistima. Kao što smo već pisali, Hrvati ne žele statirati u filmu i glumiti četnike, pa je redatelj Vrdoljak naišao na probleme u pronalasku postave za realizaciju svoga filma. Ovu vijest čuo je najveći Američki Srbin, Steven Seagal i prijavio se da statira kao četnik u filmu. Već poznat po podršci Srbiji i srpskom narodu i negiranju srpske krivice u ratovima koji su zadesili Balkan u proteklom stoljeću, Seagal se nudi da bude jedini četnik statista i statista četnik, jer kako je rekao: ‘’Polomit ću sve kosti Hrvatima, ako treba i van filma.’’

Vrdoljak još nije pristao na ponudu jer se boji da bi Seagal mogao preozbiljno shvatiti ulogu i početi se ‘’osvećivati’’ Hrvatima za ono što se desilo u ratu. Ovaj počasni državljanin Srbije majstor je aikida, džudoa i karatea i poznat je kao osoba koja je polomila najviše kostiju u historiji filma i kaže kako bi on bio prava osoba za ulogu.

‘’Ja smatram da četnik treba biti neko s manirima. Ali opet, neko jak i markantan, neko koga se ljudi boje. Ja to sve jesam i mislim da bi bio savršen četnik. Žao mi je što nisam imao priliku biti pravi četnik, kada je to bilo moguće, prije 25 godina, ali ovako se mogu još više povezati sa svojom braćom.’’ kaže poznati glumac.

Pripremanje za ulogu provest će u logorima koje su držali četnici, druženjem sa Šešeljom, čitanjem o Mladiću i Karadžiću, te posjetom Srebrenici. Ako ga prihvate, pristaje raditi za niske dnevnice, ali za visoke ideale.