Verbalni sukob između Visokog predstavnika i vrha SNSD-a i dalje traje. Nakon što se Dodik direktno obrušio na Schmidta, zaprijetio je i Staša Košarac, naglasivši da će oduzeti ponovo medijski prostor ukoliko dođe u Republiku Srpsku.

“Taj njemački strani državljanin koji ovdje trenutno boravi ilegalno bi trebao biti smješten u migrantski kamp u Hadžićima, a ne da sjedi u zgradi OHR-a. On nema pravo da nama govori bilo šta, a još manje da nam daje indikacije kako da radimo i mi ga ne želimo ovdje. Apsolutno podržavam odluku predsjednika Dodika da se uhapsi prilikom dolaska i ja imam plan ukoliko dođe do hapšenja kako da skrenemo s teme”, rekao je Staša Košarac.

Ukoliko dođe do hapšenja Visokog predstavnika sigurno će to biti udarna vijest u svim medijima, sem ukoliko se ne desi nešto neplanirano što bi čak i takvu informaciju moglo baciti u sjenu.

“Dobro znate da meni nije nikakav problem razvesti se i ponovo oženiti, a mediji svakako od toga danima prave udarnu vijest. Zato poručujem Christianu ukoliko dođe mi ćemo ga uhapsiti, ali javnost to nikada neće znati jer ću se ja u datom momentu kada mi Dodik javi da je u marici, odmah oženiti kako bi skrenuo oči javnosti sa hapšenja. Zato mu ne preporučujem da se igra, ja sam se već razveo i čekam ga”, dodao je Košarac.

Ova operacija kodnog naziva “Bidermajer” je podigla sve visoke funkcionere SNSD-a u stanje pripravnosti i spremni su da naprave ogromnu kolonu svatova i tako prekriju zvuke policijske sirene koja će deportovati Schmidta.