Grupa parlamentaraca zvanično je zatražila smjenu ministra vanjske trgovina i ekonomskih odnosa, Staše Košarca zbog dovođenja u vezu sa nasiljem u porodici. Gospodin Košarac poznat je po čestim razvodima i već iza sebe ima nekoliko brakova. Gospodin Košarac danas se i zvanično očitovao o ovim optužbama i poručio da se nekoliko šamara vlastitoj ženi ne može smatrati nasiljem.

“Ja te žene mijenjam često i svjedoci ste mojih razvoda i novih brakova iz godine u godinu. Jednostavno takav sam da se ne mogu smiriti pored jedne žene. Iskreno ne mogu se sjetiti ni u kojem braku sam provodio to porodično nasilje, ali evo javno ću sada reći šta mislim o svemu tome. Možda sam ženi udario nekoliko šamara, ali to se nikako ne može smatrati nekim nasiljem u porodici. Pogledajte me samo ovako malog i zakržljalog ja uopšte ne udaram jako i samim time ne mogu nikako biti optužen ni za jedan vid nasilja”, rekao je Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomski odnosa naše zemlje.

Gospodin Košarac također je poručio da mu ne pada na pamet da podnese ostavku na ovu funkciju.

“Moralna odgovornost je nešto što je sirotinja izmislila kako bi nama bogatima upropastila život. Sada hoće da ja iz te neke moralne odgovornosti sam podnesem ostavku, ali meni to ne pada na pamet. Taman sam fino zasjeo u fotelju i ne znaju kako da me otjeraju pa su mi našli ovo neko nasilje u porodici kojeg se i ne sjećam. Branit ću se svim silama da ostanem na poziciji i da dokažem da ja uopšte nisam sposoban zbog svojih fizičkih predispozicija da vršim nasilje”, dodao je Košarac.