Dino Merlin, čarobnjak sa Alifakovca je i ove godine napravio koncertni maraton u glavnom gradu Srbije, zbog čega je menadžment Štark arene u kojoj je nastupao odlučio da napravi neke velike promjene.

“On je definitivno čovjek koji budi određene emocije kod stanovništva Srbije i na svu sreću većini budi pozitivne emocije, dok je jedan manji dio ogorčen njegovim nastupima u Beogradu. Mi smo oni koji rade dobar biznis i ne zanimaju nas nikakve ideološke teme, ali sudeći po impulsu stanovništva, on je najveća zvijezda ovdje. Zbog toga smo se odlučili da napravimo velike promjene u smislu rebrendinga naše arene”, poručili su iz menadžmenta Štark arene.

Umjesto starog naziva, ova koncertna dvorana će od sada nositi naziv Merlin Arena, obzirom da je Dino Merlin definitivno najprodavaniji izvođač ikada u ovom gradu.

“Ne postoji muzičko ime ne samo sa Balkana već i u svijetu, koje je uspjelo da napravi ono što je njemu pošlo za rukom. Svake godine kada dođe on rasproda jednu noć više za razliku od prethodnog puta, i u to ime smo odlučili da promjenimo naziv u Merlin arena. Ljudi ga toliko ovdje vole da sada kupuju redom za sve koncerte ulaznice bilo da slušaju izvođača koji nastupa ili ne, a to samo nakon objave da ćemo tek promijeniti naziv. Zamislite sada kakva će euforija biti i koliko ćemo puniti kada završimo proceduru oko promjene naziva”, dodali su iz menadžmenta.

Merlinomanija u Beogradu ide još jedan korak naprijed, pa je tako i u hotelu u kojem je naš pjevač spavao i apartman u kojem je noćio dobio naziv po njemu, i samim tim podigao cijenu noćenja za 75%.