Bosanskohercegovački dijamant Edin Džeko na svojim krilima doveo je Romu na prvo mjesto tabele, te iz utakmice u utakmicu briljira s igrom i golovima. Njegovo ime je nakon kratko vremena bacilo u sjenu legendarnog Tottija, te navijači u glas slave njegove pogotke i daju djeci ime po njemu. Tim povodom, navijači Rome su pokrenuli inicijativu da se stadion preimenuje u Grbavica II.

“On je jedan od najvećih igrača kojeg je naš klub imao od kako postoji. Nakon Tottija je zasigurno najveći, a i njemu opasno prijeti da ga svrgne s trona. Znamo da dolazi iz Bosne i Hercegovine, te da je karijeru započeo u FK Željezničar. Tim povodom želimo da preimenujemo naziv stadiona u Grbavica II. Olimpic je malo izlizan naziv, a ima ih baš bruku po svijetu. Smatramo da bi Grbavica II bio bolji. Jest da je malo teško za izgovoriti ali naviknut ćemo se”, ekskluzivno je izjavio za naš portal Fabrizio Bonneti, vođa navijača Rome.

Pored naziva, u fan shopovima Rome će se također moći pronaći Džekini dresovi iz perioda kada je igrao za Željezničar.

“Veliki broj navijača je već naručio dresove, što s jedne strane malo pravi problem, jer bi kroz neko vrijeme naše tribine mogle biti plave, a ne bordo. Ali nema veze, on je to zaslužio i mi ga bodrimo. Također, organizovali smo da se plati učitelj bosanskog jezika, kako bi mogli savladati par psovki na njegovom matičnom jeziku. Znamo da je bosanski jezik zaista bogat psovkama, a mi na taj način želimo da podržimo dijamanta u momentima kada ga zakine sudija da se možemo derati ‘sudija pederu’ i ‘dabogda umro’. Veliki broj navijača želi da upiše kurs bosanskog. Također ćemo našim ženama kupiti bosansku kulinarku, da nauče savijati jufke i praviti begovu čorbicu”, dodao je Bonneti.