Seks i grad – ukoliko niste čuli za ovu seriju i ne znate o čemu se radi u istoj ili živite ispod kamena ili ste prosječno muško koje ovu Bibliju ženskog ponašanja i stavova ne doživljava dovoljno ozbiljno! Stid i sram da vas bude.

Priča o četiri prijateljice otvorenog uma i komplikovanih, dakle ženskih, života osvojila je početkom 2000ih srca, duše i mozgove mladih žena koje su htjele da pobjegnu iz sopstvenih dosadnih života, pronađu Facu i uživaju u čarima pasivno agresivnih odnosa. Generacije djevojčica i žena odrastaju uz ovu seriju i raduju se pronalasku svoje četiri prijateljice, noćima dobrog i manje dobrog seksa i životu u jednoj od najvećih svjetskih metropola.

Samo za naše čitateljice napravili smo listu stvari koje smo naučile od glavne junakinje ove serije! Evo šta smo naučile od Carrie…

  1. Pasivno agresivni odnosi su preku!

Ukoliko ste jedna od onih cura koje misle da ne moraju trpiti svog dragog kad je u PMS raspoloženju, kad vam se ne javi, kad vas ostavi i oženi drugu i kad se generalno ponašao kao zadnje đubre stid i sram da vas bude! Carrie nas nije učila tako! Najbitnije je njega, neuhvatljivog, uhvatiti.

  1. Fini likovi su bezveze

Aidan je super lik koji je uvijek volio Carrie, uvijek bio tu za nju, htio ju oženiti i generlano je prototip finog lika. Naravno, takav lik će uvijek nastradati jer, pa, ne znamo tačno zašto ali privlačniji je idiot.

  1. Prijateljstvo je bitno!

Ako nas je Carrie nečemu naučila to je da je prijateljstvo nakon udaje za idiota najbitnija stvar na svijetu! Uvijek je bila tu za svoje tri jaranice i mi ju zbog toga i najviše volimo!

  1. Bolje imati skupe cipele nego sopstveni stan

Carrie je poznata po svojoj ljubavi prema cipelama zbog kojih je u jednom trenutku čak bila u opasnosti da ostane beskućnik. Trebate znati odrediti prioritete i u ovom slučaju prioritet je biti dobro obučen pa makar ispod mosta spavale!

  1. Alkohol i trava pomažu

Svaki prekid / Facin zajeb / lošu kolumnu Carrie je podnijela kao odrasla i zrela osoba, tako što se napila sa svojim prijateljicama. I to je totalno okej. Carrie izađe, izdominira kafanu, eksira koktele i uživa.

  1. Seks može biti dobar izvor zarade

Seks o kom Carrie piše u svojoj kolumni joj predstavlja odličan izvor zarade uz pomoć kog ona sebi može pokupovati sve visoke potpetice koje želi.

  1. Ljubav pobjeđuje

Iako je on idiot koji ju je psihički zlostavljao šest godina, ljubav ipak objeđuje i on je došao tobe pa sad žive u sretnom braku. Totalno ideal ljubavi koji trebamo pratiti.