Srpska radikalna stranka danas je objavila dodatni spisak izdajnika Srbije, na kojem se prvi našao Nenad Čanak, a kao razloge navode da ga optužuju za islamski fundamentalizam, te da direktno propagira ideologiju Alije Izetbegovića.

“Nažalost, mi Srbi imamo more kvislinga koji najviše remete poredak ove zemlje, i naše konačne ciljeve, a to je ponovno utemeljenje velike Srbije. Plejada izdajnika raste, a mi ažuriramo spiskove redovno, te na godišnjem nivou objavljujemo imena najgorih izroda našeg roda, kojih svi trebaju da se klone kako u javnom tako i u privatnom životu. Nimalo šokantno, ovoga puta se kao vodeći na listi našao Nenad Čanak, taj hohštapler koji se prodao za dolare. On blati svoj narod kako zna i umije, ne bi li izgradio neki nakaradni kredibilitet kvazi intelektualca i znalca. Njegove poruke su u najmanju ruku da ga se stavi pred streljački vod, ali pošto živimo u demokratskoj i pravnoj državi, nemamo tu mogućnost kazne, ali ovakvi kao Čanak su gori od islamskih fundamentalista protiv kojih smo ratovali devedesetih godina”, rekao je predsjednik stranke Vojislav Šešelj.

Šešelj dodaje da oni za svakoga koga proglase državnim izdajnikom, iznesu validne i provjerene argumente, te s pravom mu oduzmu tituli Srbina, za čiju dodjelu su zaduženi isključivo pripadnici Srpske radikalne stranke.

“Mi po svom statutu imamo tačno definisano ko može biti Srbin i koja su to pravila kojih se mora pridržavati. Čanak je ponovo iznosio nekakve nebuloze o genocidu u Srebrenici, koje su bile kap koja je prelila čašu. On je, a to iz pouzdanih izvora znamo, zvanični sljedbenik politike Alije Izetbegovića, koji podržava ideju fundamentalnog islamizma. Nema veze što je imenom Srbin, i Jovan Divjak je pa se opet prodao, i još more njih koji su odlučili da stanu na suprotnu stranu tokom rata. Takav čovjek ne smije imati zaštitu Srbije, a direktno pljuje po njoj. Ovdje je sve ostvario a tako nam vraća, nema pravo da udiše srpski zrak, a kamoli da živi kao gospodin, dok paralelno pljuje po nama. Učinit ćemo sve da mu se oduzme nacionalnost, pa nek se izjašnjava kao Bošnjak ili šta god hoće. Svakako u Sarajevu jedva čekaju ovakve da im daju sva priznanja”, dodao je Šešelj.

Pored Čanka, na listi su se našli i Čedomir Jovanović, Željko Joksimović, Sergej Trifunović i papa Franjo, jer kako navode iz Srpske radikalne stranke, Franjo je ogranak starog srpskog plemena iz Južne Amerike, te je samim tim Srbin ali zbog poruka koje šalje biće mu oduzeta titula.