Zamah za lokalne izbore u našoj zemlji je u punom jeku. Srđan Mandić trenutni načelnik sarajevske Općine Centar također je najavio svoju kandidaturu. Obzirom da ga građani kako on kaže toliko vole gospodin Mandić je tražio da mu se dodijeli doživotni mandat.

“Ja sam uvijek bio čovjek iz naroda i mene građani vole. Imali smo uspona i padova kroz moj mandat, ali smo uvijek nekako uspjeli izaći na zelenu granu. Ja sam najavio svoju kandidaturu opet za načelnika, ali smatram da to nije dovoljno. Tražio sam da mi se dozvoli da dobijem doživotni mandat jer mislim da Općina Centar to zaslužuje. Mislim da možemo napraviti velike stvari ukoliko je budem doživotni načelnik. Neću gubiti vrijeme na izbore i pripreme predizbornih kampanja i imat ću više vremena da radim na poboljšanju života u ovoj općini”, rekao je Srđan Mandić. načelnik Općine Centar.

Iz CIK-a su također komentarisali ovaj pomalo nemoralan zahtjev koji je ispred njih stavio gospodin Mandić.

“Mi vjerujemo da je gospodin Mandić dobar načelnik i da njega narod voli, ali mislimo da mu davanje doživotnog mandata nema smisla. Ukoliko ga stvarno ljudi toliko vole onda će svake izbore pobjeđivati bez problema i nema šta da se brine. Kada bi mu dali taj doživotni mandat to bi se kosilo sa voljom građana i zakonima BiH. Mislim da nas razumije. Mi nemamo ništa lično protiv njega i njegov zahtjev ćemo obraditi, ali mislim da od doživotnog mandata nema ništa”, rekao je Senad Listić, šef tima da prikupljanje nemoralnih ponuda u CIK-u.