Vijest da se priprema referendum o opozivu načelnika Opštine Centar, Srđana Mandića šokirala je sve u našoj zemlji, a posebno gospodina Mandića. Nakon nekoliko pokušaja opstruiranja referenduma na kojem bi se građani trebali izjasniti jesu li za smjenu načelnika ili ne gospodin Mandić malo je promijenio taktiku i odlučio udariti direktno na emocije građana.

“Dugo sam mislio da je sve to samo neka šala i da od referenduma neće biti ništa. Mislio sam samo da me neko iz stranke zeza, ali sada kada me realnost udarila u glavu vidim da moramo ozbiljno početi raditi ako želim ostati na ovoj poziciji. Pokušao sam nekoliko puta da otkažem taj referendum, ali to mi nije pošlo za rukom zbog toga sam odlučio malo promijeniti taktiku. Udarit ću na osjećaja građana i mislim da bit to mogla biti dobitna kombinacija za moj ostanak na vlasti”, rekao je Srđan Mandić, načelnik Opštine Centar Sarajevo.

Gospodin Mandić poručio je svim građanima da će zaplakati ako budu glasali za njegovu smjenu.

“Sada vodim toliko osjećajnu kampanju za ostanak na vlasti da samo kamen ne bi zaplakao. Ja sam poručio građanima da ću javno plakati ako me smijene i mislim da je dovoljno da vide koliko mi ovaj posao znači. Neću kao do sada se zatvoriti u svoje četiri zida i tugovati nego ću to javno uraditi. Jako sam osjećajan i sve me ovo boli kada vidim šta mi rade. Zbog toga molim građane još jednom da glasaju za moj ostanak na poziciji načelnika ili će me danima gledati u javnosti kako plačem”, dodao je gospodin Mandić.