Načelnik Općine Centar već nekoliko sedmica aktivno isključivo uručuje priznanja za dobar rad u različitim oblastima. Kako ne bi zapostavio i javni sektor, Srđan Mandić je odlučio da priznanje uruči i sam sebi.

“Sramota je zaista da ogroman broj uspješnih i marljivih građana u Općini Centar nikada ranije nije dobio ni tapšanje po ramu, a kamoli neko konkretnie priznanje za svoj rad. Ja evo već sedmicama samo potpisujem zahvalnice i uručujem ih ljudima, kako bi im dao mali vjetar u leđa i motiv da i dalje uspješno obavljaju svoje djelatnosti. Naravno uz to ide i skromni novčani stimulans, jer komad papira sam po sebi ne govori ništa osim ako nije u obliku novčanice”, ističe Srđan Mandić.

Da ovo priznanje zaista ima veliku vrijednost, odlučio je pokazati i na vlastitom primjeru, uručivši i sebi priznanje za uspješan rad.

“Mnogi su mi pripisivali da to priznanje nema nikakvu težinu, zato sam odlučio da i sebi jedno uručim. Tim činom želim dokazati priznanje zaista vrijedi, da nije besmisleno i da se svi trebaju truditi da ga dobiju. Sa druge strane objektivno sam ga i zaslužio, dokazao sam se da adekvatno vodim općinu koja je vrijednija od svih i zašto i sebe ne bi uvjerio u to kako treba. Naša stranka jeste progresivna i građanska, ali je prije svega narcisodna i bez toga nema napretka. Moramo cijeniti sebe da bi nas i drugi poštovali”, dodao je Mandić.

Kako bi zaokružio tu priču, Mandić je u ime Općine Centar odlučio dati priznanicu i svim drugim načelnicima širom Bosne i Hercegovine koji dolaze iz Naše stranke.