Nakon masovne tuče u Skupštini Republike Srbije, lider Srpska radikalne stranke, dr. Vojislav Šešelj, odlučio da se adekvatno priprema za novi oblik demokratskih procesa u našem istočnom susjedstvu. Obezbijedio je nekoliko stolica za momke iz Srbske časti, kako bi imao adekvatne predstavnike za buduće izazove.

“Vidjeli ste svi šta se dešavalo, ja sam se trudio ostati po strani, ali se pripremam za buduće izazove, jer je ovo očigledno novi oblik demokratije u Srbiji. Ja imam itekakvog ratnog iskustva, te moje fizičke predispozicije mi omogućavaju prednost u fizičkom sukobu. Međutim, ja sam civilizovan čovjek i ne želim da prljam ruke mlaveći taj šljam koji mi se ne sviđa u Skupštini. Zato sam pozvao momke iz Srbske časti da mi se nađu pri ruci u budućim pregovorima. Oni su jaki, kršni momci, koji će uraditi svoj posao bez ikakvih problema. S druge strane, ideološki prate Srpsku radikalnu stranku i to su divni momci, pravi čelični i jaki Srbi, kakvih nam treba više”, kazao je Vojislav Šešelj.

Da bi uveo Srbsku čast u Skupštinu, mora im osigurati nekoliko stolica, jer ih ne može dodatno ubacivati pored svojih zastupnika.

“Isplanirao sam da dva do tri zastupnika koja imam izbacim iz Skupštine privremeno, kako bi momci mogli imati svoje stolice. Oni bi tu samo sjedili i ne bi učestvovali u odlukama i procesima, samo bi po potrebi, na moj signal, fizički djelovali ukoliko u tim sukobima ocijenim da treba da učestvuje Srpska radikalna stranka. Ovaj protekli sukob na primjer me nije zanimao, ali biće neki budući, koji će se ticati i nas. Mislim da ću imati najjači klub poslanika u Skupštini, i slobodno ih pozivam sve da krenu u diskusiju s nama. Imamo dovoljno snage da ih sve potopimo argumentima”, dodao je Šešelj.

Srbska čast je potvrdila da će se rado odazvati na poziv vojvode, te da su spremni na njegovu komandu uraditi šta god treba, ukoliko će to da brani radikalne politike u Srbiji.