Nakon što su održani izbori za novo rukovodstvo Studentskog parlamenta u Sarajevu, otpočela je tradicionalna, četvrta po redu, sezona objavljivanja Alijinih fotografija i izjava na Facebook i Instagram profilima novoizabranog rukovodstva, starih rukovodstava i većine članova SDA koji su glasali za izbor novog rukovodstva.

“Mi se nekako volimo podružiti s ljudima i pokazati naše zajedništvo i prkos na ovaj način. To smo nekad davno započeli i jednostavno je ostala takva situacija od davnina do dana današnjeg. Najbolji način dokazivanja našeg patriotizma, prkosa i ponosa te svih tih tako bitnih osobina za poboljšanje studentskog standarda je definitivno objavljivanje pjesama o Aliji, objavljivanje negovih slika i pisanje citata iz njegove mladosti. Najbolja opcija je svakako sastaviti sliku i citat”- izjavio je za naš portal predstavnik Udruženja lale i karanfili, inače udruženje koje je dio SPUSa i predstavlja Fakultet nepostojeći za pranje glasova.

Kako iz SPUSa najavljuju, tradicionalno objavljivanje ovakvih objava trajat će od dana izborne skupštine, pa sve do aprila, nakon što prođe obilježavanje Dana nezavisnosti.

“Pa da, iskreno i studentima je najbitnije da se te fotkice objavljuju i generalno nam je to veći prioritet od nabavke toaletnog papira i sapuna na fakultetima ili od sitnica poput zabrane profesorima da u pripitom stanju dolaze na fakultete ili da se seksaju sa studenticama ili da se ispiti sređuju preko kreveta ili stranačke knjižice. Bitno nam je stvarno da se prioriteti odrede kako treba i da niko ne ostane zakinut”-izjavila je za naš portal studentica Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Enisa Depra.