Studentski parlament Univerziteta u Sarajevu, danas je zvanično promijenio naziv u Asocijaciju mladih SDA. Obzirom da već godinama služe kao poligon za nove članove, odlučili su napraviti totalnu integraciju u mladi pogon stranke.

“Već nekoliko generacija iz SPUS-a su proizašli neki zaista kvalitetni kadrovi Stranke demokratske akcije, i zbog toga smo odlučili da objedinimo Asocijaciju mladih SDA sa njima. Nema više potrebe da se krijemo od očiju javnosti, kada je i više nego evidentno da radimo zajedno i koordinisano. Redovno im svoje članove ispostavljamo kao volontere na bilo kakvim političkim akcijama, tako da je lakše kada radimo kao jedno tijelo”, istakla je Mersiha Strankić, članica Upravnog odbora SPUS-a.

SPUS će i dalje zadržati svoju funkciju i razlog postojanja, te aktivno raditi na resistematizaciji fakultetskog obrazovanja u skladu sa načelima i postulatima SDA.

“Mi kao sada već asocijacija, imamo jasne politike i stavove po pitanju mnogih pogleda, i dalje ćemo ih jasno artikulisati prema javnosti. Smatram da možemo biti super platforma za pridobijanje mladih kadrova stranke sa različitih fakulteta, kako bi obezbjeđivali stranci bolju budućnost i dobar kadar koji može naslijediti staru generaciju. Haris Zahiragić je pionir ovog pokreta i mnogi od nas u njemu vidimo uzor”, dodala je Strankić.

SPUS odnosno Asocijacija mladih SDA, poziva sve studente da im se pridruže u narednom periodu, kako bi lakše završili fakultete i ostvarili bolji status unutar stranke za buduće poslovne poduhvate.