Zoran Šprajc, voditelj i novinar RTL-ovog Direkta i Senad Hadžifejzović, vlasnik, urednik, novinar, zaštitno lice, menadžer, gospodar, duhovni vođa i sensei Face TV-a susreću se ove subote u regionalnoj Rap Skillz ligi u Sarajevu. Domaćin MC FEJS protiv MC Sprytza battle je koji obožavatelji acapella repa već dugo iščekuju. Manifestacija će biti održana u MyFaceu, kafani FACE televizije na Vilsonovom Šetalištu.

Inače, acapella battle rap format, sa pisanim rimama, je započeo svoju ekspanziju na Youtubeu 2008. godine. Od otvaranja Face TV-a sve se više počeo širiti i na elektronske privatne medije, pogotovo freestyle centralne dnevnike. Senad Hadžifejzović poznat je i kao začetnik ovog formata freestylea.

”Tom blesanu, hajvanu, pokazat ću svoju ljutu stranu. Na mom ekranu, čut će se k’o na ezanu, kako mali Zoran plače, to novinarsko ružno pače. Neka dođe u Sarajevo, vidi staru dobru raju, šta ćemo u Zagrebu, nemam nikog u tom kraju.” srimovao nam je brzinski MC Fejs.

MC Sprytz nije želio odavati svoje rime, ali je poručio kako će i on pokušati uskoro kuću u kojoj radi koristiti kao privatno sredstvo liječenja kompleksa, što dalje od novinarske etike, tim bolje.