Gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić prošli tjedan je na konferenciji za medije i javnost kazao kako zbog manjka novca na gradskom proračunu sportska dvorana u Mostaru ipak ne ulazi u prvobitni plan da se završi, pa su se zbog toga gledale i razmatrale druge opcije što se sve može uraditi s nedovršenom sportskom dvoranom.

“Vrlo je jednostavno. Sportska dvorana ostaje nedovršena i to je jedna teška, surova i gorka istina. Na nama je što, gdje i kako dalje. Možemo ju ostaviti onakvu kao umjetnički primjer da se ne smije ništa započinjati ako se ne planira završiti. Možemo skloniti ograde i pustiti ljudima da ulaze tu, pogotovo beskućnicima za koje bilo kakav krov nad glavom je bolji nego nikakav krov. Izborna je godina, vidjet ćemo, možda se i pojavi netko tko je voljan skupljati glasove na temeljima nedovršene sportske dvorane”, rekao je gradonačelnik Grada Mostara Ljubo Bešlić.

Samo sedam dana poslije vječni gradonačelnik Grada Mostara našao je rješenje koje, kako on sam, kaže, je bilo krucijalno da se on i on i Grad Mostar izvuku iz teške situacije u kojoj su se pronašli.

“U dogovoru s glavnim i odgovornim za korištenje magije na području Hogwartsa, uspio sam pronaći rješenje koje ide u korist za obje strane. Naime, Hogwarts je propatio i izgubio puno u posljednjih nepunih dvadeset godina, ponajviše zbog Lorda Voldemorta, pa je tako zajedno s Hogwartsom, propatio i metloboj. Mi u Mostaru smo ponosni na naše sportaše i ovo je najmanja stvar koju smo mogli uraditi za Hogwarts. Nedovršenu sportsku dvoranu prepustit ćemo Hogwartsu za korištenje za prvenstva u metloboju, a Mostaru će koristiti turizam i porez koji taj sport donosi”, rekao je Ljubo Bešlić.