Poreska uprava Republike Srbije objavila je danas listu dugovanja poreskih obveznika, a po tačkama poreza na ugovor o djelu i doprinosa na ugovore o radu.

U vrhu liste se našao George Soros koji je u proteklih nekoliko dana na području Republike Srbije unajmio na desetine hiljada ljudi koji su šetali ulicama Beograda, Niša i Novog Sada, tražeći smjenu vlasti i ostavku novoizabranog predsjednika Aleksandra Vučića.

“Ovo je demokratska država i ukoliko neko želi da unajmi nekoga da protestuje, mi nećemo nikoga osporavati. Međutim, onaj ko želi da unajmi neke ljude za neke usluge mora da plati porez po osnovu ugovora za koji se stranke odluče. Stoga, molimo gospodina Soroša da konačno podigne slušalicu i da to završimo ljudski, evropski i civilizovano”, rekao je premijer, predsjednik Vučić.

Pretplatnik George Soroš je odgovorio brzim izvinjenjem svim pravnim institucijama Republike Srbije te rekao da je administracija njegove fondacije malo sporija, a i da čekaju da se sve završi, pa da onda uplate sve odjednom. Osim ovoga, također je pocrtao da ova fondacija ima budžet i za političke stranke, čak i one koje su na vlasti.

Nakon što je čuo ove vijesti, Aleksandar Vučić je odgovorio: “Pa dobro, ako tu ima nekog prostora i za političke subjekte i ako ima platforme za saradnju, možemo se dogovoriti za neki sastanak i sjesti malo, porazgovarati he he. Naravno, sve u skladu sa evropskim putem Srbije i očuvanja odnosa sa majkom Rusijom… ali za dijalog smo spremni.”