U želji da se jače poveže sa lokalnom zajednicom, Sarajevo Film Festival godinama otvara svoja vrata mladim entuzijastima koji su voljni raditi kao volonteri za potrebe realizacije programa. Vijest koja je šokirala bh. javnost prošle sedmice i koja prijeti da uruši temelje rada ovog Festivala jeste ona da je volonteru isplaćena naknada za rad na festivalu.

“Ne znam stvarno, ja sam, pravo da vam kažem malo zatečen, nisam očekivao da ću ikad feninga vidjeti od njih kad ono leglo neki dan. Slučajno sam krenuo na banku da podignem cenera za kafe kad ono tamo ima 50 KM više za tri godine rada na Festivalu. Nisam mogao da vjerujem svojim očima kada sam ugledao izvod. Odmah sam zvao kolege da im javim da možda postoji mogućnost i da oni dobiju neke pare od Festivala. Mislim da su mi dali previše para, ipak sam radio samo po tri mjeseca tri godine svaki dan cijeli dan. Nije bilo neophodno ali mi je drago da cijene trud”-izjavio je za naš portal volonter Adnan.

Iz direkcije Festivala nisu htjeli komentarisati ovaj nemili događaj osim što su kratko naglasili da se radi o pogrešci i da će ista biti ispravljena.

Volontiranje je idealna prilika da se postane dio ovog fenomenalnog događaja koji volonterima omogućava stizanje praktičnog iskustva organizacije događaja u odličnom okruženju.