Sarajevska porodica Jovičić ostala je u šoku kada su, nakon što je njihov sin htio da zakrpi čarapu, u kutiji za keks u kojoj stoje konci i igle pronašli keks koji, kako oni, ali i mnogobrojni naučnici svijeta tvrde, dolazi inače u toj kutiji umjesto igala i konca.

“Ja vam ne mogu opisati koliko sam se šokirao kad sam otvorio onu kutiju s keksom. Pukla mi čarapa, a trebam kod curinih roditelja da ručamo zajedno, pa sam htio mami da dodam konac i iglu da mi ušije čarapu. Malo mi je nedostajalo da padnem na dupe kad sam otvorio kutiju za keks u kojoj se, logično, čuvaju konci od kad znam za sebe, kad tamo nešto što liči na keks. Pazite ja jesam jeo keksa u životu, ali nikad zaista iz kutije namijenjene koncima i iglama. Ne znam da li nas je neko pokušao da otruje ili šta je bilo, ali ja više neću krpiti čarape. Čim počne krompir da se vidi na čarapi, bacam ih i kupujem nove. Ne mogu ja da živim s tim stresom da opet pronađem keks u kutiji od keksa koja služi za iglu i konac” – izjavio je vidno potreseni mladić za naš portal.

Kutija sa keksom je poslana na laboratorijsko ispitivanje i planirano je da se izvrši detaljna analiza sadržaja kako bi se utvrdilo da li se zaista keks nalazi u kutiji ili se radi o nekom mnogo strašnijem sadržaju koji prijeti da otruje poštene porodice grada Sarajeva koja u svojim kutijama za keks očekuju da vide konce i igle.