Grupe sa ženskim članicama na Facebook-u su doživjele velike promjene u posljednjih nekoliko mjeseci. Naime, kako saznajemo od izvora bliskih administratorima ovih foruma, žene su u posljednjih nekoliko mjeseci prestale da pišu o svojim svekrvama i svim problemima koje iste prouzrokuju mladim djevojkama koje su tek stupile u brak.

“Vjerujte da smo i mi šokirani i baš smo se našli u situaciji od koje ne znamo šta da očekujemo. Ove mlade žene su se do prije nekoliko sedmica sve žalile kako ih svekrve zlostavljaju na monstruozne načine. Vjerujte to je bilo gnusno za čitati, te pričala mužu priv nje, te joj dosolila supu, te joj zabiberila čorbu, te joj cipele krila po kući, ma živi horor. Mi smo se šokirali kada je sve to prestalo i kada jednostavno nekoliko sedmica niko nije stavio nikakav post o svojim svekrvama online, pa čak ni pozitivan, što je bila rijetkost ali se znalo desiti. Trenutno radimo na otkrivanju uzroka ovako lijepog ponašanja naših članica i da vam najiskrenije kažem, nisam sigurna da ćemo otkti šta se tačno desilo. Postoji jedna teorija koja kaže da su se svekrve urotile i napravile svoju bandu koja sada teroriše sav ostali pošten ženski svijet tako da više ne smiju da uopće bilo šta pišu po našim grupama iz straha od osvete” – izjavila je za portal jedna od glavnih administratorica poznate Facebook grupe Amira Mahaluša.

Zbog velike brige i nepostojanja postova u kojima se mlade djevojke pozivaju na linč svojih svekrva zabrinutost su izrazila i mnogobrojne nevladine organizacije koja imaju za cilj zaštitu žena od napada svekrva.