Prošle sedmice regija je svjedočila nečemu istinski čudnovatom što je potreslo do temelja stanovništvo, te nas natjeralo da duboko razmislimo kuda ovaj svijet ide i da li se ova pojava može smatrati jednim od predznaka Sudnjeg dana.

Naime, trećeg marta, negdje tačno oko 15:34 poslijepodne, studentski par iz Zenice, koji ćemo zbog zaštite njihovog identiteta predstaviti kao Instagramušu i Fejzbučara, odlučili su da prekinu svoju, tri sedmice dugu vezu jer je Instagramuša uhvatila Fejzbučara da bocka, što bi se reklo, u tuđoj avliji. Nakon žustre svađe uplakana Instagramuša cijeli dan nije objavila fotografiju na svojoj omiljenoj društvenoj mreži (kako to sve moralne, ljudske i ovozemaljske norme nalažu), a Fejzbučar nije objavio niti jedan pasivno agresivni status o nedostatku seksa u svojoj prethodnoj vezi, niti je objavio fotku sa novom djevojkom koju je prethodno bockao, niti se udostojio bar da objavi pjesmu “Naposletku” od Balaševića.

Ovakvo neljudsko ponašanje primijetili su prvo prijatelji para koji su pokušali svim silama da ih inspirišu na takav, normalan i socijalno prihvatljiv postupak. Satima su ih podsjećali na sve pogrešne postupke druge strane, međutim, nisu odustali i posustali pred iskonskim nagonima.

Par je kratko izjavio sljedeće: “Ono što se desilo između nas je naša stvar i smatramo da intimi nije mjesto na društvenim mrežama. Voljeli smo se i imali lijepe trenutke. Ružni su nažalost na kraju prevagnuli ali nema potrebe da se bockamo otrovnim objavama.”

Roditelji para razmišljaju da ih vode na skidanje bačene crne magije (jer mora da je to slučaj), a prijatelji razmišljaju da li je pametno da se, nakon ovakvog, životinjskog postupka, uopće nastave družiti s njima.