Nesvakidašnji slučaj desio se danas u sarajevskom naselju Vratnik. Prema informacijama sa kojima naš portal raspolaže socijalna služba bila je primorana oduzeti bebu jednom mladom bračnom paru. Razlog za oduzimanje bebe je zanemarivanje na način da su roditelji objavljivali nedovoljan broj fotografija bebe na društvenim mrežama.

“Mi pratimo sve sfere društva i primijetili smo da ja Vratniku postoji jedna porodica koja ozbiljno zanemaruje svoju bebu. Kako smo na kraju uspjeli i dokazati oni su objavljivali nedovoljan broj slika bebe na društvenim mrežama i zbog toga smo mi bili primorani da im oduzmemo bebu. Bebe je hvala Bogu dobro i ovo ne bi trebalo ostaviti ozbiljnije posljedice na zdravlje i budući razvoj bebe. U ovakvim situacijama procedura je jasna i mi imamo jasan pravilnik koliko slika bebe se mora dnevno objaviti na društvenim mrežama ukoliko ne želite da vam socijalna služba pokuca na vrata”, rekla je Hloverka Procedurović iz socijalne službe grada Sarajevo.

Socijalna služba objasnila je da porodica mora objaviti najmanje 25 slika svoje bebe dnevno na društvenim mrežama kako ne bi bili optuženi za zanemarivanje.

“25 slika je neki minimum koji smo mi odredili da se mora objaviti dnevno. Sada hoćete li vi bebi stavljati onaj smajlić preko lica ili hoćete li sve slike objaviti odjednom ili ćete slikati bebu u različitim dijelovima dana to je do vas. Nama je samo bitan broj, a sve ostalo je na vama. Ovakav slučaj da vam priznam još uvijek nismo imali jer su se svi roditelji većinom pridržavali ovog pravilnika. Nekad se desi da objave samo 23 ili 24 slike bebe dnevno, ali to većinom progledamo malo kroz prste”, dodala je gospođa Proedurović.