Da su SNSD i visoki predstavnik u našoj zemlji na ratnoj nozi to i ptice na grani znaju. Međutim, vrijeđanje predsjednik Srbije, Aleksandra Vučića u našoj zemlji prešlo je svaku mjeru, a SNSD je zbog toga odlučio potražiti pomoć upravo od visokog predstavnika u našoj zemlji, Kristijana Šmita.

“Mi smo uvijek za mir i ne volimo nikakve trzavice, a pogotovo vrijeđanja. Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić je nama svima kao otac i svi koji njega vrijeđaju kao da vrijeđaju nas. To više nećemo tolerisatii odlučili smo uraditi sve što je u našoj moći da to spriječimo jednom zauvijek. Pogazili smo sve naše izjave i sva naša načela, ali sve to radimo samo zbog gospodina Vučića. Kontaktirali smo OHR i zatražili od visokog predstavnika da nametna zakon o zabranu vrijeđanja Aleksandra Vučića na teritoriju BiH. Nadam se da će visoki predstavnik preći preko svih uvreda koja smo izrekli na njegov račun i da će imati sluha da riješi ovaj naš problem”, poručili su iz samog vrha SNSD-a.

Iz SNSD-a su napravili i spisak zabranjenih uvreda koje se nametanjem ovog zakona ne bi smjele izgovarati u BiH.

“Vučiću pederu, Vučiću šećeru, vruće usnice sve su to uvrede koje idu na račun predsjednika Srbija. Mi smo napravili spisak od nekih dvjesto uvreda koje bi zabranili, ako gospodin Šmit nametne ovaj zakon. Najviše što možete reći da sa se ne smatra uvredom je Aco Srbine i to će biti dozvoljeno, Sve ostalo bi se kažnjavalo novčanom, pa čak i zatvorskom kaznom” dodali su iz SNSD-a.

Prijedlog SNSD-a o nametanju ovog zakona je već stigao službenim putem u OHR i sada se očekuje njegovo razmatranje u narednih nekoliko mjeseci.