Opozicione stranke u Republici Srpskoj su sve glasnije u zadnje vrijeme kada je kritiziranje vlasti u pitanju. Jučer je čak održan skup opozicionih stranaka gdje su jasno i glasno poručili da su protiv onoga što radi SNSD sa Miloradom Dodikom na čelu. Zbog svega toga iz SNSD-a su ljubazno zamolili opozicione stranke da napuste RS.

“Ova opozicija nam je stvarno postala prevelik teret. Dišu na za vratom svaki dan, kritikuju nas i hoće da nas skinu sa vlasti. Naravno da mi to nećemo više trpiti i da ćemo uraditi sve da ih se jednom zauvijek riješimo. Prvi korak je da zamolimo sve opozicione stranke da napuste RS jednom zauvijek. Neka fino idu u Federaciju ili gdje god hoće pa tamo neka se ponašaju ovako bahato kao ovdje. SNSD je jedina stranka koja vrijedi i koja može braniti RS od napada stranih sila”, poručio je Vlado Đajić iz SNSD-a.

Iz SNSD-a su najavili i žestoke posljedice za sve opozicione stranke koje se ogluše o ovu zamolbu koje je stigla iz samog vrha vlasti.

“Da ne kažu da nismo ljudi mi smo im fino dali izbora i fino ih zamolili da odu iz RS-a. Međutim, oni koji se ipak odluče ostati u RS-a mogu očekivati da će snositi određene posljedice. Stavit ćemo ih u totalni medijski mrak obzirom da kontrolišemo većinu medija, o finansiranju iz budžeta mogu samo sanjati, a redovno ćemo istraživati sve članove tih stranaka koje ostanu u RS-u i nastave nam zagorčavati život. Sada imaju izbor i poručujemo im da pametno odluče”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.