Nova stranka Jelene Trivić unijela je ogromnu pomutnju na političku scenu BiH. Mnogu političari u potrazi za promjenom i boljim statusom pohrlili su u stranku gospođe Trivić. SNSD se osjetio ugroženo ovim potezima iskusnih političara i najavio uvođenje zakona o zabrani prelaska političara u stranku Jelene Trivić.

“Ja sam bio pristalica toga da se formiranje svih stranaka skroz zabrani posebno na teritoriju RS-a. Pored SNSD-a ovdje nema potrebe za više stranaka, ali ipak gradimo neku demokratiju pa moramo dati pravo na izbor ljudima. Međutim, ovo što je Jelena Trivić uradila i koliku je pomutnju unijela je van svake pameti. Mi već sada pripremamo zakon o zabrani prelaska u njenu stranku tako da ćemo je ugasiti još u začeću. Mislim da nema potreba tako zbunjivati građane i odvraćati im pozornost od važnijih pitanja kao što su boljitak i prosperitet RS-a”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Jelena Trivić revoltirana ovom odlukom iz SNSD-a pozvala je sve zainteresovane da e učlanjenje u njenu stranku dok je još to moguće.

“Ja već sada imam preko deset članova što je morate priznati respektabilan broj. Ima tu još dosta ljudi koji se nešto premišljaju i ja i ovom prilikom pozivam da mi se pridruže dok je još to moguće. SNSD je osjetio prijetnju od moje stranke i zbog toga sve ovo i radi. Mislim da imamo ogroman potencijal i da ćemo na izborima sigurno ostvariti neki rezultata”, rekla je Jelena Trivić.

Gospođa Trivić najavila je da će se u njenu stranku uskoro moći učlaniti i pod lažnim identitetom kako vas okoline više ne bi osuđivala.