Iz dana u dan sve više kandidata je za gradonačelnika Banja Luke. Nakon Jelene Trivić, Draška Stanivukovića i Nikole Šobota svoju kandidaturu objavio je i Davor Dragičević. SNSD smatra da je ovo previše kandidata i tražio je od CIK-a da zabrani kandidaturu više od dva kandidata za ovu poziciju.

“Ovo je stvarno sramota na šta smo spali. Niske su ovo grane kada se na izbore u jednom od najvažnijih gradova ne samo Republike Srpske nego i cijeli BiH može kandidirati ko go hoće i koliko god ljudi želi. Izbori nisu ni blizu, a mi već imamo četiri kandidata, a vjerujem da će ih do izbora biti još i više. Mislim da bi bilo fer i pošteno da tu bude samo dva kandidata kako bi građanima bilo lakše. Mislim da CIK mora hitno da reaguje i da riješi ovu situaciju”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Gospodin Dodik dao je CIK-u i konkretne savjeta kako da se riješi ova situacija.

“Mislim da mi kao SNSD koja je najjača stranka ovdje moramo imati pravo na svog kandidata što je gospodin Šobot. Također, mislim da je fer i pošteno dati priliku i do sadašnjem gradonačelniku gospodinu Stanivukoviću. Njih dvojica neka se takmiče pa ko bude bolji. To je dobra situacija jer su u jednu ruku oba kantata naša i nećemo imati nikakvih problema. Mislim da CIK treba uvažiti ovaj moj prijedlog iako ih ja ne priznajem nešto. Jelena Trivić i Davor Dragičević u ovom slučaju će odmah morati odustati od kantadure i čekati svoju priliku drugi put”, dodao je Dodik.