Zastupnik Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, Saša Magazinović trenutno boravi u Ukrajini. Gospodin Magazinović sastao se sa nekoliko zvaničnika ove zemlje i osudio rusku agresiju na Ukrajinu. SNSD je zbog svega toga tražio da se gospodinu Magazinoviću zabrani povratak u BiH.

“BiH odavno nije država i to je svima jasno. Međutim, ovaj potez gospodina Magazinovića je stvarno sramotan. Otići u Ukrajinu i javno osuditi agresiju Rusije na tu zemlju je stvarno van svake pameti. Mi smo morali nekako reagovati i zaštiti našu braću Ruse od ovog napada gospodina Magazinovića. Tražili smo da se njemu fino zabrani povratak u BiH i što se nas tiče može slobodno ostati živjeti u Ukrajini kada već toliko voli tu zemlju”, rekao je Staša Košarac, istaknuti član SNSD-a.

Na ovu temu oglasila se i članica Predsjedništva BiH koje je podržala ovaj prijedlog SNSD-a.

“Dok naš predsjednik gine u Rusiji i tamo dogovara važne poslove ovaj mali Magazinović ide neprijatelju i tamo priča svakakve gluposti. To je stvarno velika sramota i mi njega ne možemo pustiti da se vrati u BiH. Zabrana vraćanja u BiH je već u proceduri i nadamo se da će što prije biti donijeta odluka o tome. Mogao je fino sa gospodinom Dodikom otići u Rusiju, sastati se sa gospodinom Putinom i niko mu ne bi rekao ni jednu jedinu lošu riječ”, poručila je Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH.

SNSD je također podnio inicijativu da se svim građanima BiH od daljnjeg zabrani odlazak u Ukrajinu kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali u budućnosti.