U želji da opravdaju sve one benefite koje su dobili od stranke, članovi omladinskog pogona SNSD-a odlučili su da svom predsjedniku posvete jednu numeru, kako bi iskazali zahvalnost za sve mogućnosti koje su im se otvorile ulaskom u stranku.

“Gledamo ovih dana kako javno vrše pritiske na našeg predsjednika sa svih strana, kako iz Federacije tako i opozicija iz Republike Srpske. Ne želimo samo da posmatramo sve to i da ne učinimo ništa, ipak mi njemu dugujemo zahvalnost zbog svega što nam je omogućio, bili bi niko i ništa jer nemamo talenta ni za šta, ali nam je omogućio da uđemo u stranku i napravimo nešto od svog života. Zato sam pokrenuo grupicu istomišljenika unutar stranke koji sviraju neke instrumente da formiramo sastav i snimimo mu numeru”, rekao je Stefan Guslar, frontmen benda “Dodik-Dodik”.

Numera će biti obrada popularne pjesme “Marš na Drinu”, u cilju posvete herojskoj borbi njihovog predsjednika za slobodu svih članova stranke.

“Napravili smo jedan žešći rock aranžman pjesme i totalno prilagodili tekst aktuelnoj situaciji. Pjesma se zove Marš na Miljacku i pjeva o njegovom herojskom odlasku u Tužilaštvo BiH, gdje sam protiv svih sila pokazuje zube i svoj stav. Mislim da će ovo ujedno postati i himna SNSD-a, s ciljem da naši mladi članovi znaju ko je njihov predsjednik i kakvi mi treba da postanemo”, dodao je Guslar.

Dodik je već od ranije učinio sve da u očima svojih pristalica postane mučenik za slobodu, ali ovim činom će definitivno završiti i do kraja uobličiti idealizaciju svog lika i djela. Novi hit će biti emitovan u programu RTRS-a svakih pet minuta tokom narednih 50 godina.