Stalne posjete Milorada Dodika, Mađarskoj i njenom premijeru Viktoru Orbanu izgleda da su urodile plodom. Kako mediji prenose Mađarska će u UN-u glasati protiv donošenja rezolucije o Srebrenici što je krajnje sramotan potez. Kako bi se zahvalio za ovaj velikodušni čin SNSD je već sada najavio postavljanje kipa Viktora Orbana u centru Banja Luke.

“Ima ta Mađarska i svog predsjednika i sve ostale političare, ali zna se da je tamo gospodin Orban glavni i da on donosi sve odluke. Ja sam zbog toga već nekoliko puta išao kod njega i molio ga da glasaju protiv ove rezolucije u UN-u. Na svoje neke načine sam ga uspio uvjeriti i evo sada imamo još jednu zemlju na našoj strani. Istina da su oni ovom odlukom trajno srušili odnos sa BiH, ali nije bitno svakako to i nije neka zemlja”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske.

Milorad Dodik uz pomoć SNSD-a već je počeo raditi na realizaciji projekta postavljanja kipa Viktora Orbana u Banja Luci.

“Mi se tom čovjeku moramo zahvaliti na neki način. Mislim da bi bilo najprikladnije da mu postavimo jedan kip u Banja Luci i na taj način ovjekovječimo njegovu borbu za Republiku Srpsku. Sva sreća pa sam još uvijek dobar sa onim malim Stanivukovićem i on mi je obećao dati sve potrebne dozvole za ovaj projekt u kratkom roku tako da ne moramo čekati previše. Pored Banja Luke gdje će kip biti najveći planiramo manje kipove postaviti na još nekoliko lokacije širom Republike Srpske”, dodao je Milorad Dodik.