SNSD je danas predložio haškog optuženika Momira Talića za nagradu Grada Banja Luke što bi samo po sebi moglo izazvati pravi skandal u našoj zemlji. Svakako ovo nije prvi ovakva istup SNSD-a, a Milorad Dodik najavio je ojačavanje stranke sa haškim optuženicima.

“Mi smo jedna od najjačih stranki u BiH i stvarno možemo sada raditi šta god želimo. Vidimo da je naš prijedlog za dodjelu nagrade Grada Banja Luke izazvao pravi potres u javnosti. Međutim, ja iskreno ne vidim u čemu je problem jer to je jedan čovjek koji je valjao Republici Srpskoj i mi to sada hoćemo samo da nagradimo. Što više imamo takvih blizu nas narod nas više voli. Mi vodimo takvu politiku prethodnih skoro trideset godina i jako nam dobro ide kao što vidite. Zbog toga smo se odlučili da krenemo u jedan projekt ojačavanja stranke haškim optuženicima. Vjerujemo da ćemo na ovaj način uspjeti učvrstiti svoju poziciju na vrhu”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Gospodin Dodik najavio je da će u skorijoj budućnosti pozvati nekoliko haških optuženika da se pridruže njegovoj stranci i tako je ojačaju.

“Svako ima pravo da politiku vodi na svoj način. Ovo je naš put i ja sam spreman da se nosim sa posljedicama. Svjestan sam da je jako nepopularan potez u Federaciji, ali šta ću im ja. Odlučio sam pozvati nekoliko haških optuženika da se pridruže SNSD-u i tako ojačaju stanku. O imenima još uvijek ne bi da govorim jer je to jedan vid iznenađenja. Mogu samo reći da ću izazvati previ zemljotres kada sve ugleda svjetlo dana”, dodao je Dodik.