Visoki predstavnik u našoj zemlji, Christian Schmidt česta je tema u Republici Srpskoj. SNSD i njima slične stranke ne priznaju gospodina Schmidta kao visokog predstavnika i na sve načine ga pokušavaju otjerati iz BiH. Danas su SNSD-a botovi izašli sa novim informacijama koje dovode u pitanje radnu dozvolu gospodina Schmidta.

“Christian Schmidt je ovdje nelegalno i to svi znamo, ali ga nikako ne možemo otjerati jer ga štiti Federacija i strane sile. Nema nikakvih dozvola i on je ovdje jedna obični migrant. Donosi tamo neke odluke mahom protiv Republike Srpske i mi to nećemo više da trpimo. Dokazali smo da nema nikakvu dozvolu za boravak u BiH, a sada smo otkrili da nema ni radnu dozvolu. Stvarno je sramota da tako jedan ilegalac zavodi red u BiH. Ako želimo da BiH ostane ovakva kakva jeste Schmidt mora otići odakle je došao”, poručili su iz štaba SNSD botova.

Na ovo otkriće SNSD botova reagovao je i predsjednik Republike Srpske, Milorad Dodik.

“Svaka čast momcima na ovom što su iskopali. Jaki botovi su odraz jake stranke i to je uvijek bilo tako. SNSD botovi su jaki, ali nisu ni blizu onima koje ima SDA. Sada su otkrili da ovaj Schmidt nema čak ni dozvolu za rad u BiH. Mislim da je ovo ključni dokaz i da on sada ako ima imalo obraza mora otići iz BiH jednom zauvijek. Zakoni BiH su jasni i kažu da ko nema radnu dozvolu ne može da radi”, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS-a.

Iz SNSD-a su pozvali sve nadležne institucije da što prije protjeraju Schmidta iz BiH zbog neposjedovanja radne dozvole.