Fijasko kakav nismo doživjeli od 1998. godine, mnogi znalci o fudbalu žele pogledati ponovo i detaljno analizirati sve greške i propuste. Zbog autorskih prava, BHT nije u mogućnosti reemitovati utakmicu više puta, ali srećom postoje adekvatni provajderi koji su omogućili gledanje utakmice.

“Velika je sreća da se odmah tu našla web stranica Pornhub, koji su okačili ovu utakmicu u svoju gangbang kategoriju, i tamo je svi ljubitelji mogu pogledati ponovo. Naravno u pauzama između gledanja tog potopa, možete prebaciti na neki drugi video slične kategorije kako bi zaboravili na tugu u bol koju smo doživjeli tokom utakmice. Iako su mnogi očekivali da će snimak utakmice biti na sportskim platformama, domena Pornhub je ipak imala najbolju argumentaciju da otkupi autorska prava za reemitovanje”, govori poznati forumaš, sportski analitičar i kladioničar, Semir Guglić-Zijo.

Administratori ove porno stranice su odgovorili na brojne medijske upite o tome kako je došlo do odluke da se otkupe autorska prava za ovu utakmicu.

“Pa kada smo pregledali sadržaj, definitivno smo zaključili da to nije nešto što bi trebali gledati mlađi od 18 godina. Pored toga, tu se nalaze scene teškog nasilja, uništavanja, ponižavanja i sramoćenja na nekoliko nivoa, što je automatski stavlja u kategoriju u koju smo je ubacili. Ovakav snimak nije primjeren za sportske stranice i zato smo odlučili da ga mi postavimo”, poručili su administratori platforme Pornhub.

Naši Zmajevi već drže dobar rekord gledanosti na ovoj stranici, a po broju pregleda pariraju rame uz rame sa Miom Khalifom, Sashom Grey i veterankom Lisom Ann.