Zbog velikog interesovanja javnosti premijerka Srpske, Željka Cvijanović, u pratnji supruge predsjednika Srpske, Snježane Dodik, planira da napravi putopisnu emisiju po Amerikama, te na taj način da približi daleki Novi svijet građanima oba entiteta. Za producente serije izabrani su Mirko Alvirović i Goran Milić, dok je Milan Lane Gutović na funkciji izvršnog producenta i glavnog koordinatora serije. Gutovićevo ogromno iskustvo u seriji Pustolov biće od neprocjenjivog značaja za srpsku Thelmu i Louise, koje na proljeće 2017. počinju da praše kako američke puteve tako i džepove bosanskih poreskih obveznika.

Dinamični tandem ima u planu da tako obilazi sva veća i značajnija mjesta u SAD, na koje pristup imaju samo VIP sretnici, te onda kombinacijom tehnika selfija ispred događaja od značaja na koji nemaju pristup i taktičkog fotošopovanja, prikažu sebe na tom događaju, omogućavajući tako da i bosanska žgadija iskusi djelić glamura, makar preko TV prijemnika.

Jedan od planiranih iventova na koje Željka i Snježa tvrde da su pozvane je i pir kod tetke strine jetrve ujaka kuma komšije Breda Pita u čast rođendana pašenoga djeda strica tašte Donalda Trampa. Cvijanovićeva je izjavila da bi vrlo lako moglo biti da baš na toj zabavi navrati i svekrva Mire Furlan.

Snježana Dodik je još izjavila za Šatro da je bila očarana inauguracijom Donalda Trampa, te da prosto nije mogla da vjeruje kada je čula da su za tu priliku postavljene prave pravcate palme na Kapitol Hilu. Na tu konstataciju uskočila je premijerka Cvijanović riječima: “Aman ženo, pa koliko puta ti moram reći, nisu palme nego Palma, onaj ćelavi iz Jagodine.”

Na pitanje zašto nisu pozvale, recimo, i Sebiju Izetbegović da im se pridruži, pa da onda kao legendarna Tri Banditosa haraju Amerikama, Cvijanovićeva je odgovorila kako nisu htjeli da je ometaju dok uči strane jezike. “Znate, ne ide joj baš najbolje, ali trudi se. Eto skoro je pokušala da pokaže svoje znanje srpskog u javnosti, pa je naišla na osudu novinara. To ju je mnogo pogodilo, iako je ona samo htjela da ispoštuje dotičnu novinarku. Zato smo umjesto nje pozvali Dragicu Nikolić, prvu damu Srbije, da nam se pridruži, ali i ona je bila zauzeta. Ušla je u tal sa Erdoganovom suprugom, pa sada prave posne sarme za bangladeško tržište.”, dodala je Snježana Dodik.

I dok bosanska javnost sa nestrpljenjem čeka nove epizode emisije “Putovanja Žeki & Sneki”, napominjemo naše čitatelje da vlade BiH, FBiH i RS već odavno emituju najgledaniju emisiju “U dolini propasti”, a i film “Ničija zemlja” će biti prikazan jubilarni hiljaditi put.