Novi pokušaj Zlatka Lagumdžije da se vrati u politiku, kroz projekat SPD, niko nije ozbiljno shvatio. Iako se nadao velikom comebacku, i sam za sebe kaže da se obrukao ko veliki.

“Dakle ovo je bilo ofiranje samo takvo. Ja sam mislio ljudi još naivni pa ih mogu fatati na stare, emotivne fore o Titu, socijalnoj pravdi i komunizmu, ali sam se debelo prevario. Sazvao sam taj sastanak, ali je to ispala smijurija jedna opšta. Došlo je dosta ljevičara, ali su me provalili nakon pola sata. Doduše jedino naivni Komšić, klima glavom šta god da kažem, valjda mu ostalo iz onih lijepih dana iz SDP-a. A ovo ostalo, slušalo me 10 minuta i kada su skontali da šupljiram, počeli da odlaze lagano”, rekao je Lagumdžija.

Kaže da će morati otići u neku osamu nakon ovoga, te da od sramote neće čaršijom proći barem mjesec dana, dok ne utihne priča na ovu temu.

“Hajd sve, ali što me Senad ispreskakao u prošlom Centralnom dnevniku. Ja sam mislio da je on dobar drug i socijaldemokrata, a on me načepio k’o da sam Dodik. Ma strašno, a. Mislim da ću nakon ovoga izaći iz odbora SDP-a, jer stvarno nema smisla. Studenti na fakultetu mi jutros razvili transparent na hodniku na kojem piše ‘e pretjera ga sad, profa’. Strašno”, dodao je Lagumdžija.

Svoj smiraj i utjehu će pronaći u dobro izoliranoj kući na Poljinama, svog prijatelja i saradnika, Bakira Izetbegovića.