Novembar u našoj zemlji potencijalno može donijeti i snježne padavine. Kako to tradicija nalaže zimske službe u našoj zemlji svake zime snijeg iznenadi i one ne mogu pravovremeno reagirati. Snijeg je i ove zime najavio da će pasti iznenada i time otežati posao zimskim službama.

“Godinama zimske službe u BiH se žale da je snijeg pao iznenada u pola zime. Nastane saobraćajni kolaps, ljudi ostanu zatrpani, a sve to samo zato što zimske službe kasne sa svojom reakcijom. Godinama se to ponavlja i meni je to postalo zanimljivo i sada ću ih stvarno iznenaditi. Ove godine će imati razloga ta tako pričaju i da se žale u medijima. Iako nisam siguran kako ih snijeg može iznenaditi u decembru ili januaru jer je to vrijeme kada obično pada u BiH”, rekao je Snijeg Snjegović.

Zimske službe u BiH zaprepaštene su ovom izjavom Snijega i poručuju da to nije nimalo fer sa njegove strane.

“Mislim da ovo nije pošteno. Mi imamo loše mašine i fali nam ljudi, a sada se i snijeg počeo sa nama zezati. Mi jednostavno nemamo infrastrukture da reagujemo brzo, a i uvijek nas uhvati iznenada. Niko od nas očekuje da snijeg padne u novembru ili januaru. Misli da to niko pri zdravoj pameti ne može predvidjeti. Ipak ćemo se potruditi da se sve to ove godine promjeni i da nekako budemo spremni za zimske padavine”, rekao je Faruk Grtalica, radnik zimske službe BiH.