Mediji u našoj zemlju jučer su prenijeli snimku fizičkog obračuna u prostorijama SDA u Tuzli. Glavni akteri ovog sukoba bili su Smajo Mandžić i Salko Zildžić, a do sukob je došlo zbog još uvijek nepoznatog razloga. Snimka je postala viralna te je putem društvenih mreža došla čak i do vlasnika UFC-a, Dana White-a koji je prepoznao talent u gospodinu Mandžiću i promovirao ga za prvog izazivača za UFC pojas.

“Meni ljudi stalno šalju snimke svojih borbi kako bi mi pokazali da zaslužuju biti dio UFC-a. Dobijao sam snimke uličnih borbi, snimke opasnih momaka, ali i amaterskih boraca. Međutim, svi su oni male mace za gospodina Mandžića iz BiH. On je na toj snimci koja traje manje od minute pokazao sve kvalitete koje treba da ima jedan vrhunski UFC borac. Pokazao je izuzetnu tehniku i snagu, pred toga na snimci se vidi kako uzima flašu što znači da mu ni ulične borbe bez pravila nisu strane”, rekao je Dana White, vlasnik UFC organizacije.

Gospodin White nije gubio vrijeme i gospodinu Mandžiću zakazo je borbu za titulu u UFC-ovoj teškoj kategoriji.

“Nisam gubio vrijeme jer ne želim da mi ovakav talenat ode u pogrešne ruke. Gospodinu Mandžiću sam ponudio meč za titulu i on je pristao. Borit će se protiv našeg prvaka Francisa Ngannoua koji je jedan od najboljih boraca,ali prema viđenom iz one snimke ipak je gospodin Mandžić veliki favorit za pobjedu. Borci su već krenuli na pripreme i meč će biti održan za nekoliko mjeseci”, dodao je White.

Prema informacijama koje prenose mediji meč između Ngannoua i Mandžića bi se trebao održati na UFC-ovoj priredbi u Las Vegasu krajem ove godine uz direktan prijenos na BHT1.