Zastupnici vladajuće koalicije u Skupštini Kantona Sarajevo su odlučili da danas, na 8. Mart, Međunarodni Dan žena, zaključaju premijera Kantona Sarajevo, Edina Fortu u karantin od medija i javnosti.

Naime, na ovu odluku su došli iz koalicije šest stranaka koji su u vlasti u ovoj jedinici, a sve kako bi spriječili da premijer izvali još neku glupost vezanu za praznik Dan žena.

“Inicijativu je predložila kolegica Arijana Memić, a njoj su se pridružile i ostale žene iz vladajuće koalicije. I mi muški smo svakako podržali i možemo reći da je ona, barem što se tiče skupštinske većine, prošla bez problema. Tako da smo jutros, po dolasku na posao napravili čeku i nekako ga uspjeli zaključati u njegovoj kancelariji. Nismo smjeli to uraditi nasilno, jer da se počeo otimati, morali bismo ga nečim uspavati, a to je već krivično djelo. Ovako može da prođe kao obična greška u proceduri. Njemu smo rekli da je za to kriv domar, te da ga je on zaključao. Naravno, na foru smo mu ostavili neke hrane, vode i tih stvari što će mu trebati”, rekao je Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo.

Konaković je još dodao da će porazgovarati s kolegom Fortom, kako bi još smanjio broj javnih nastupa u budućnosti, jer šteti ugledu koalicije.

“Mi smo sad novi na vlasti. Treba da se dokažemo i da pokažemo da smo bolji od ovih ranije. Od toga nam u mnogome zavise budući izborni rezultati. Jedva se sastavljamo da napravimo što bolje stvari, a onda on izađe i lupi onakvu glupost. Taman se smirilo ono za paušale, evo ga sa slobodnim danom za žene. I to hajde da je to rekao neko od nas. Mi smo desni centar i zna se da imamo tih tradicionalnih vrijednosti, pa da i prođe. Ali baš da on, iz Naše stranke, to izvali. Ja ne znam kako će Sabini u oči pogledati”, zaključio je Konaković.