Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, najozbiljniji je kandidat za ambasadora BiH u Kataru. Navodi da mu je velika čast preuzeti ovu funkciju i da će predstaviti državu u najboljem svjetlu ukoliko bude izabran.

“Nakon pozicije gradonačelnika, mislim da sam maksimalno spreman za preuzimanje ove funkcije. Odlično sam iskustvo stekao i znam kako surađivati sa Arapima. Trudit ću se da nas predstavim u najboljem mogućem svjetlu i da pokušam ostvariti neke važne kontakte za dalju suradnju naše zemlje i Katara. To je jedna bogata i razvijena zemlja i ne sumnjam da ima mnogo prostora za rad, samo ako se potrudim dovoljno”, ističe Skaka.

Iako je dobio jako dobru funkciju, Skaka ističe da mu je u jednu ruku krivo što ponovo nije postao gradonačelnik Sarajeva, kako je i planirao.

“Malo sam i razočaran kako mi se taj grad odužio a sve sam mu dao. Ali tako to biva sa legendama iz grada na Miljacki, daš im sve i onda te oni otresu kao zadnju slinu. Ali nema veze, moj rad će da cijeni neko drugi, zato što ću one najreprezentativnije stvari ponijeti sa sobom. U Katar nosim žičaru i vodim Bruce Dickinsona. Žičaru ću im pokloniti neka se vozaju ljudi a Brucea ću postaviti na poziciju atašea za kulturu”, dodao je Skaka.

Iako se mora priznati da je Skaka zaista uradio mnogo kapitalnih projekata za grad Sarajevo, ostale je ipak odlučio ostaviti kod kuće, kako navodi kao nadu da će jednog dana možda ponovo postati gradonačelnik Sarajeva.