Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka danas je došao na posao u kancelariju Premijera Kantona Sarajevo. Ovim potezom, u prostorijama KS je došlo do masovne zabune, jer niko nije znao da li je gradonačelnik dogovorio s nekim sastanak, da li neko treba formalno da ga primi i šta on tu radi…

“Ja sam regularno došao na posao oko 11, ušao u svoju kancelariju, a tamo je bio Abdulah. On je moj kolega i ja sam mislio da je došao nešto da se dogovorimo oko nekih projekata. Međutim, on je mene pozdravio i pitao zašto sam došao. Ja sam bio zbunjen. Pitao sam ga šta radi tu, a on mi je odgovorio: “Ma evo brate, čeprkam nešto, spremam se za Džumu”. Kad sam ga pitao što je došao, on me je blijedo pogledao i pitao da li sam nešto pio ili uzimao neke narkotike. Ja sam samo izašao, umio se i pitao članove mog kabineta o čemu se radi. Niko nije ništa znao”, rekao je Edin Forto, Premijer Kantona Sarajevo.

Ovaj slučaj je komentirao i sam gradonačelnik Skaka, koji je rekao da mu nisu na vrijeme javili gdje se tačno nalazi ured gradonačelnika.

“Ja sam do sad išao s jednim kolegom iz kabineta, svaki dan. Eto meni godinu dana nisu javili gdje je tačno moj ured. On se danas razbolio i ja sam mislio da je ured gradonačelnika u zajedničkim prostorijama s kantonalnim, što bi bilo logično. Onda sam ušao u ured. Bilo je malo čudno, nisam poznavao nikoga, ali sam ušao, upalio kompjuter i počeo da radim. Kontam, ionako ću danas malo kraće, pa ću na Džumu namaz i onda se neću više vraćati. Kad je Forto ušao, nismo se baš najbolje sporazumjeli. Izvinjavam se, neću više”, zaključio je Skaka.