U mnogim gradovima i općinama, širom Bosne i Hercegovine, ali i mnogim online prodavnicama koje rade na ovom prostoru održan je lažni Black Friday.

Naime, američki praznik kupovine koji pada na dan poslije Dana zahvalnosti je došao i u našu zemlju. Međutim, kako to obično biva, mi smo to implementirali na sebi svojstven način, onako kako to i dolikuje – lažno.

“Ma to smo mi vidjeli od Amerikanaca, kao neki petak oni stave i tad svi idu k’o budale da kupuju. Ono što oni rade jeste da spuštaju cijene artikala od 50 do 90%. To su strašni popusti i mnogi ljudi koji nemaju novaca da preko regularne prodajne sezone kupe neke stvari, sačekaju i kupe željene artikle na taj dan. No, mi smo skontali da su Ameri ba glupi. Ne znaju oni ovaj naš fazon stari. Staviš da je sniženje, napišeš neku cijenu vrtoglavu i onda to prekrižiš, a dole napišeš još veću nego što je inače. Ma ide k’o halva, vjerujte mi. Glupi su Ameri ba. Ne kontaju oni te stvari”, rekao je Sabit Rasprodaja iz jedne od prodavnica sportske opreme.

Kako saznajemo, veliki broj građana je zakrčio glavne ulice gradova i općina, te su čak neki otišli i u druga, veća mjesta da iskoriste ovu posebnu ponudu.

“Došli smo iz Živinica u Sarajevo da nakupujemo svega po ovim stvarno povoljnim cijenama. Odlično su ovo prekrižili ove velike i stavili neke manje. Sviđa nam se pravo. Jer, u suštini je bitno da komšinici Amiri kažem kolika je bila prava cijena, a ne koliki je bio popust. Kupili smo kaputa, cipela, svega, doduše na rate, ali eto sad imamo svašta. Idemo sretni kući”, rekla je Hamida Krembil, jedna od mnogobrojnih zadovoljnih kupaca.