Na utakmici finala Kupa BiH, koja se igrala između FK Sarajev i NK Široki Brijeg, navijači Širokog Brijega pokušali su oboriti svjetski rekord u zviždanju melodije himne kao najveći broj ljudi koji je ikada uspješno zviždao himnu. Nažalost, navijači Širokog su promašili intonaciju, ritam, harmoniju, melodiju i sve što se promašiti da u muzici, zbog čega ih je Svjetska muzička organizacija proglasila i najmanje muzikalnim ljudima na svijetu.

‘’Njihov pokušaj je stvarno za pohvalu, ali nažalost, sam pokušaj nije dovoljan. Tu treba dosta vježbe, sluha, znanja, a oni to nemaju.’’ kažu iz organizacije koja se bavi ocjenjivanjem velikih muzičkih poduhvata.

Navijači Širokog su se ispričali javnosti koja je pogrešno protumačila njihov pokušaj zviždanja uz himnu kao zviždanje protiv himne. ‘’Nismo htjeli nikoga uvrijediti. Pa valjda smo više shvatili svi da je BiH naša država i da je zabluta smatrati kako je to Hrvatska. Nismo ludi zviždati protiv himne vlastite zemlje. Još jednom se ispričavamo svima koji su pogrešno protumačili, drugi put ćemo se potruditi da to više liči na zviždanje uz himnu. Više vježbe i sve se može.’’ kažu navijači.

Predsjednik kluba Široki Brijeg kaže kako su navijači dali sve od sebe i da ih ne treba kritikovati. ‘’Oni su se baš potrudili da to odrade lijepo, nije ispalo kako treba, ali treba ih podržati. Slijedeće godine idemo bolje i jače.’’