Ministar unutrašnjih poslova Federacije, Ramo Isak svoje sinove postavio je na neke od najznačajnijih funkcije u državi. Tako je jedan sin postao direktor zatvora u Zenici. Kada se već nalazi na toj odgovornoj funkciji bio bi red da nešto i uradi. Tako je Rusmir Isak sin Rame Isaka najavio gradnju VIP paviljona u KPD Zenica.

“Mali ima kliker i to je činjenica. Pametan je on i zna ovako ponekad sam nešto smisliti. Do sada sam mu uvijek ja govorio šta će i kako će da radi, ali ovo za novi paviljon je bila njegova ideja. Sam je prepoznao potrebe zatvora i odlučio iskoristi sve resurse kako bi to riješio. Mislim da mu je odlična ideja VIP paviljon obzirom da sve više mojih kolega političara završava iza rešetaka u zadnje vrijeme. Dočekali ste me na krv i nož kada sam ga imenovao za direktora, a vidite kako mali zna svoj posao”, rekao je Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova Federacije.

Nakon ove izjave svoga oca oglasio se i Rusmir Isak i za naš portal objasnio kako je došao na ovu ideju.

“Vidim da sve više ovih poznatih ličnosti ili bude uhapšeno ili se povezuje sa kriminalom. Mislim da bi red bio takvim osobama napraviti jedno mjesto gdje će biti u zatvoru, ali se neće tako osjećati. Zbog toga sam odlučio napraviti jedna VIP paviljon koji će imati luksuzne ćelije, teretanu, bazen i ostale stvari koje su neophodne za prijem i boravak VIP osoba. Na ovu ideju sam došao sam i bez ičije pomoći”, rekao je Rusmir Isak, direktor zatvora u Zenici.